Another year is over
Publicerat den

Imorgon är det 31:a December 2012. Sista dagen på detta år. Det är helt sjukt hur fort det här året har gått, tyckte nyss vi firade in det. 
 
Ska väl försöka gå igenom hela det här året och göra någon sorts resume. Får se hur det går, då jag inte kommer ihåg allt och det inte hänt så väldans mycket tycker jag? 
 
Januari:

Ja, januari var väl inte en så händelserik månad. Hade nyss skaffat iphone och var överlycklig över det (Mestadels för att jag kunde använda instagram. Kort efteråt kom det dock även till android..) Fick för mig att "Nä, jag ska inte vara brunhårig längre, jag försöker bli blond!!" Ingen bra idé Cicci, ingen bra idé. Förstörde mitt fina långa hår med massa blekningsmedel och diverse. Gick runt med gult hår i några dagar innan jag kände att det inte funkade. 
Då fick det bli svart istället! Aldrig förut hade jag haft svart hår, men jag trivdes!
Nu känns det som att hela Januari gick till att färga håret. Och ja, det var typ så. Inget roligare hände då vad jag minns. Jo, jag var även frälst i rostat bröd med stekta champinjoner på. Gott!
 
Februari:
 

Det mest händelserika i Februari var väl studentkryssningen! Men för min del var det ingen rolig upplevelse. Det roligaste var väl maten I guess. Anledningen till att jag inte gillade det var för all trängsel, utplockat i tax-freen, köer överallt och alldeles för fulla människor. Jag försökte ha så roligt som det gick, men slutade med att jag ångrade att jag la så mycket pengar på något som blev en dålig upplevelse. Var även på studentskivan på Lobby och dansade, gjorde sälen på golvet och låg kvar i flera sekunde och bara garvade, hade sönder mina klackskor och partajade loss med mina vänner! Resten av Februari rullade väl på som vanligt med plugg och livet. Jag klippte även av mig mitt slitna hår!
 
Aakre och Anders i tunnelbanan i Ropsten, påväg till kryssningen!
 
Bild från båten
 
Korthårig!
 
Mars:
 

I Mars har jag för mig att förberedelserna för våran krogshow "Musikbolaget" började på riktigt. Vi på estet satte alltså ihop en helt egen krogshow för att fira Sandvik 150 år! Vi valde låtar, började spåna på program, uppsättning, kläder, smink och allt sådant. Det var så spännande och jag var riktigt taggad på detta, men samtidigt så sjukt nervös. Det var inte okej att bara stå rakt upp och ned på scenen och sjunga fint. Man skulle röra sig, visa känslor, leva sig in i låtarna, etc. Det var bara att börja öva! Såg även det första vårtecknet utanför våran lägenhet och min fina Anders fyllde 20 år, i samband med det hade vi en riktigt rolig klassfest!
 
Vårtecken!
 
April:
 

April kom och övningarna rullade på, man började släppa loss i kroppen och röra sig lite mer när man sjöng. Vi i våran klass började nog även prata lite smått om studenten och vad vi skulle göra! Vi kom inte så långt dock tror jag. I slutet av April var vi redo, biljetter hade sålts, vi hade haft övningar och det var dags! Showen blev en succe och i samband med showen fick jag mer självförtroende på scen. Jag har aldrig varit riktigt rädd för att stå på scen, men har aldrig haft självförtroendet och den rätta känslan. Men nu jäklar körde man på! Och jävlar var roligt det var! Vill göra om det tusen gånger om!
 
Några från dåvarande tvåorna övade på "Hot stuff"
 
Vårat fina och städade omklädningsrum
 
Henke, Tepe och Aakre repar på "I'm in the band"
 
Maj:

Maj kom och det börjades märkas att vi gick mot varmare tidet! Studenten kom närmare med stora steg och man ju varmare det blev ju gladare blev man. Eftersom vi i trean knappt hade några lektioner ängades dagarna åt diverse saker. Vi gick till Ica en dag och köpte oss en frisbee, alla problem var lösta! Vi hade så jäkla roligt med en frisbee för 10kr! Allt behöver inte kosta. Vi hade även våran sista spelning i slutet av Maj och vi var iväg och grillade vid "mitt och Anders" ställe ute i skogen! Mitt hår blev även väldigt mycket längre, då jag skaffade mig en hårförlängning!
 
Anders och Emil ute i skogen!
 
Sista spelningen någonsin kördes på krysset, grabbarna kör "Pursuit of vikings"
 
Fin bild på grabbarna (Henke saknas) efter spelningen!
 
Frisbee utanför estet!
 
Hänger ute i solen i stadsparken med Anders och Tepe
 
Långt hååååååår!
 
Jag fortsätter med resten av året imorgon. Eftersom det blev så mycket text så får ni vänta lite med resten! Spännande va!?
 
Puss på er!
 
 
 
 
 


30-12-2012
Publicerat den

Hejsan!
Idag är det söndag, vilodag eller?
Nej, inte riktigt. 
 
Igår kom Annica och Sami hit och spelade monopol med mig och Anders, hur mysigt som helst! Sen blev den en spontan-tripp tillbaka till gävle med dom. Väl där drack vi lite vin, käkade fryspizza och myste! Rolig kväll!
Imorse klev vi upp vid 10:30 och åkte på en gång, jag till jobbet och Anders hem. Jobbade 11:00-15:00. Idag var jag ovanligt irriterad på allt och alla, men inte så konstigt när man står vid soporna och byter sop-påsar och folk kommer och ser det, kollar en stund, ställer ifrån sig brickan med allt skräp på och går.
 
Då tänkte jag "Är ni för lata för att gå till någon av dom två andra sopstationerna?"..
Idioter.
 
Sen köpte jag med mig mat åt mig och Anders, åkte hem och käkade. Provade ny "Chicken tasty bacon", var tvungen eftersom jag älskar "Big tasty bacon" och jag gillar kycklingburgare! Men det var ingen hitt! Föredrar orginalet! 
 
Efter vi hade käkat och myst lite i soffan gick vi mot Willys för att införskaffa all mat och sådant tills imorgon. Då kommer Emil och Erika och vi ska mysa till det ordentligt!
 
Nä, nu ska jag öppna chips-påsen och sätta mig med Anders i soffan. 
 
Bloggar senare! Ska komma på något roligt att blogga om då! :) tips?


Why so serious?
Publicerat den

Nu ska jag ta upp en sak jag stört på mig på länge.
 
Jag är medlem i en sluten grupp på facebook som heter "Bolla Diabetestankar", som är en grupp för diabetiker i alla åldrer överallt i landet som vill ha hjälp, tips, råd eller bara vill skriva av sig angående diabetes. Jag är med där för att det rätt ofta är intressant att läsa allt som alla skriver och se hur andra har det.
 
Men nu har jag tröttnat på en sak. Varför folk är så extremt seriösa med sin diabetes? 
 
Jag fick lära mig lite saker när jag fick diabetes 2004. T.ex, äta grovt bröd/pasta, mycket fibrer, godis endast på lördagar och då endats 5 godisar/en näve godis. Fine, 11 år som jag var tyckte jag det lät rimligt. Och eftersom jag hade fått diabetes ville man verkligen inte att något skulle hända. Man visste ju inget, vad hände när jag blev låg? När jag blev hög?
 
Nu, nästan 9 år senare känner jag såhär: "Vafan spelar det för roll?"
 
Jag läser om folk i gruppen som skriver nu i jul t.ex "VART KAN MAN FÅ TAG PÅ SATURNUS SOCKERFRIA GLÖGG!? HITTAR DEN INTE PÅ ICA! SKA JAG VARA UTAN GLÖGG I ÅR!?"
 
Men, lilla vän? Drick vanlig glögg och jämna ut blodsockret med extra insulin?
 
Jag äter vad jag vill, dricker vad jag vill, dricker alkohol utan att vara särskilt nogrann med insulin eller blodsocker. Jag gör exakt vad jag vill och tar sen konsekvenserna för det. Får jag ha kul en kväll med mina vänner, på en fest med goda drinkar och mycket dansande så är det höga blodsockret värt det sen.
 
Är bara trött på allt gnäll, alla hårda regler, alla sjuka livstilar. 
Man måste kunna unna sig något gott ibland, diabetiker som ickediabetiker, tjocka, smala, de som tränar och de som ligger hemma is soffan.
 
 


Redhead?
Publicerat den



A look to die for
Publicerat den

Här är lite inspiration för min egen del till sommaren 2013.
Jag ska sakta men säkert byta ut min garderob, ändra håret, osv. Får se hur det går med allt! Och ja, jag har blivit väldigt inspirerad av Angelica Blick.. Hon är väl inte världens snyggaste, men hennes hår och klädstil is to die for. Nu ska jag faktiskt gå och färga håret.
Hejsvejs!
 


Rockin' around, the christmastree
Publicerat den

Hejsan!
Bloggen hamnar väldigt mycket på sidan om just nu.
 
Dels för att det inte finns så mycket att skriva om. Och när jag väl kommer på något jag gjort som är roligt att läsa om, då är det lite sent att skriva om det..
 
Men, 2013 så ska det bli ändring på det. Kommer troligtvis ha mer att skriva om, roligare ämnen, mer tid, mer ork. Ska försöka komma på massa att blogga om, börjar nog lite smått nu i mellandagarna.
Tror vi börjar med designen? Ja, låter bra.
 
Hejsvejs!


2012
Publicerat den

Snodde en lista från Elviras blogg
 
Har du träffat några nya personer?
Ja, nya arbetskamrater, folk på p&l, etc.
 
Har de påverkat dig positivt/negativt? 
Det lutar nog mer mot det positiva hållet.
 
Har du gjort någonting i år som du inte gjort förut? 
Jag var på p&l, tog studenten, flyttade hemifrån.
 
 
Hade du några nyårslöften? Höll du dem?
Jag hade ett, att det här året skulle jag må bra och vara glad hela tiden! Gick inte så bra, men det har varit ett bra år iallafall!
 
Någonting/någon du saknar 2012 och vill ha 2013? 
På andra halvåret av 2012 har jag saknar estet, min klass och alla spelningar. Men det kan man inte få tillbaka. 2013 vill jag nog ha ett bättre jobb!
 
Det bästa du har gjort i år? 
När jag tog studenten, när vi gjorde "Musikbolaget" och man vågade släppa loss på scen.
 
Ditt största misstag? 
Att jag inte tog tag i skolan när jag väl hade möjligheten.
 
Hur har du firat/firar jul i år? 
Jajamän! Först med pappa och systrarna hos farmor, sen hos Anders syster med deras familjer och sedan hos mormor med Anders.
 
Vilka datum från 2012 kommer du alltid att minnas? 
15/6, några andra kommer jag inte på.
 
Låtar som alltid kommer påminna dig om 2012? 
Oskar Linnros - Från och med du
Pointer Sisters - I'm so excited
Kool & The Gang - Celebration
Harry Belafonte - Banana boat
Matt Corby - Brother
Teräsbetoni - Taivas lyö tulta
Kansas - Carry on my wayward sun
The police - Roxanne
 
Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Suttit ute i solen och druckit något gott med vänner, spelat fotboll, umgåtts mer med mina "järbo"-vänner utan att festa.
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Slösat pengar på onödiga saker.
 
Vad är det pinsammaste du gjort i år? 
Jag vet inte..
 
Har du legat på sjukhus under 2012? 
Nej, men har besökt sjukhus flera gånger.
 
Skadat dig eller varit allvarligt sjuk?
Har mått rätt bra!
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012? 
Var hemma och hade det mysigt med släkt.
 
Vem fick dig att må bra? 
Estetarna, vännerna, familjen och Anders.
 
Har du förlorat någon vän i år? 
Ja.
 
Vem saknade du? 
Vet inte faktiskt.
 
Har du flyttat under 2012?
JA! Flyttade hemifrån för lite mer än en månad sedan! (Dags för inflyttningsfest snart?)
 
Vad ska du göra nu på jullovet? 
Har inget jullov....
 
Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med förra året? 
Jag tror jag har varit gladare, iallafall de senaste månaderna.
 
Vad ser du fram emot 2013? 
Att fylla 20 år. Hitta ett bättre jobb och förhoppningsvis en resa till USA!

Har du några mål som du vill uppnå 2013? 
Till sommaren vill jag vara bekväm med mitt utseende, sen ska jag inte klippa mitt hår ALLS på hela 2013! Så: Jag vill bli fit! Jag vill få längre hår! Jag vill skaffa ett bättre jobb som jag trivs med!



The day before christmas
Publicerat den

Hade en rolig bloggidé häromdagen.. Men den rann ut i sanden..

Just nu sitter jag på toan på jobbet (haha, rolig info jag vet)

Jobbar till 01:00 idag, så när jag kommer hem tänker jag gå och lägga mig på en gång. Tror jag.. Om jag inte ska dygna, jag vet inte än!

Nä, bloggar någon annan dag!



Crossing all the roads
Publicerat den

Var tidigare på bra humör. Nu är jag sur, ledsen, besviken och irriterad.. Men, vad kan man göra åt saken? Nej, jag kan inte göra någonting.
 
Är så stressad i sinnet också.. Allt rör ihop sig till en stor jäkla äcklig gröt..
 
Men, lucia-veckan är över och jag kan pusta ut lite. Nu kan jag även fokusera på jobbet.. Och på allt roligt som jag kommer göra när jag är ledig. Som att fira min första jul ordentligt med Anders, att åka till mormor på juldagen, fira nyår med Emil och Anders, etc.
 
Men nu tänker jag glo runt lite på internet innan det är dags för att sova.
Godnatt..
 
 
 


Love can be hard sometimes
Publicerat den

Woho, det är sex dagar kvar tills jag och Emelie ska gå på "the Hobbit"!!! Är sjukt taggad och har väntat på denna flera år! Och imorgon har den premiär! Men jag och Emelie ska vänta några dagar för att få en lite lugnare upplevelse.

Ja, den här veckan är jag stressad, trött, ängslig och irriterad. Men det är bara att kämpa sig igenom alla luciatåg och framträdanden. Kämpa Cicci, kämpa!!

Längtar till jul! Ska åka ner till mormor och morfar den 25:e och Anders följer med! Det blir bara över dagen då jag jobbar den 26:e.. Men det är något iallafall! Sen längtar jag även till nyårsafton! Ska fira in det nya året med Anders och Emil! Vi ska äta gott och umgås, får se om vi drar på någon fest eller något. Kommer bli roligt iallafall!

Nej, nu ska jag äta något och sen fortsätta slappa!

Puss



Spread your fire
Publicerat den

Någon av dessa piercingar jag skulle passa i? Haha. Fina photoshop-bilder!
 


Winds of destination
Publicerat den

Just nu vill jag göra något galet med mitt hår. Färga, klippa, raka av allt på ena sidan, förlänga det. Jag vet inte vad dock och jag vet inte om jag vågar eller skulle passa i något av alternativen jag skrivit. Jag vill inte bara göra något med håret, är så sugen på att pierca mig, byta ut hela min garderob och tatuera mig. Men, ja .. Nä.
 
Tips någon?
 
Eller varför frågar jag? Är ju aldrig någon som kommenterar, sen vet jag inte om någon ens läser min blogg längre?
Aja.
 
Blev ett lite surt inlägg. Skiter jag i just nu faktiskt.
 
Puss
 
 


So come millenium sun
Publicerat den

Nu är hålet/fläcken borta!!



Oh happy day!
Publicerat den

Idag är jag glad! Var till tandläkaren förra veckan och bad om en tid då det ilade i en tand. Fick komma dit idag och kolla! Inget hål, MEN, hon som kollade mina tänder såg fläcken/hålet på min framtand. Hon frågade vad det var och mitt svar var: jag vet inte!

Den hamnade där för några år sedan och jag vet inte hur jag fick det. Vet inte om ni märkt den lilla fläcken på min högra framtand? Den syns rätt bra och har blivit lite av ett "kännetecken" för mig.. Jag har blivit lite fäst vid det eftersom jag aldrig sett någon annan ha något liknande!

Men, till saken nu! Jag fick en ny tid redan imorgon 08:10 och då ska fläcken/hålet bort! Jajamän, dom ska slips lite och lägga på något och sen ska det vara borta!

Så, man kanske vågar le ordentligt?
Skönt ska det bli iallafall!

Nej, bloggar sen! Puss



Oh, damn.
Publicerat den

Alltså, vågade jag skulle jag lätt köra på den här stilen. Men för det första:
Jag passar inte i piercingar
För det andra
Jag vill inte "kopiera" något.. Vill ha min egna stil, men inspirerat av andra. Om ni förstår?
 
 
Hm, men jäklar va läckra sånna här brudar är.. Vissa av dom iallafall.
 
 


My chest will now exploade
Publicerat den

Hej allihopa!
Idag har det varit riktigt kallt, eller hur? 
Men, visst är det fint när himlen är blå och solen skiner på snön så den glittrar! Mys!
 
Idag var det presentation för oss lucia-kandidater på krysset här i Sandviken! Vi stod på scen, presenterade oss och sen sjöng vi 3 sånger. Det var mysigt men som sagt kallt. Sen har mamma och Cajsa varit här och fikat lite.
 
Och nu, just nu, sitter jag och funderar på om man ska ha ett sånt där riktigt klassiskt nyårslöfte. Hur fjantigt det än är. Alltså, ett nyårslöfte där jag lovar att träna, sluta med godis, läsk och allt sånt där. Äta nyttigt och så vidare. Jag har kollat runt på lite träningsbloggar och har fått massa inspiration och vill verkligen göra något åt min kropp. Jag hade ju ett gymkort för cirka en månad sedan. Jag gymmade på rätt bra den månaden, men sen då? Sen tog det slut och pengarna gick till annat och träningen försvann. Det är så tråkigt att gymma och träna bra i en månad och sen när gymkortet tar slut så tappar man suget och glömmer helt enkelt att köpa nytt. Det rinner ut i sanden.
 
Så, jag ska försöka komma igång redan från och med imorgon. Med att äta nyttigt och träna. Eller, ja. Hålla mig undan från chips, godis, läsk. Läsk kommer bli svårt då det är min största last.. Kan dricka 2 liter ensam på en dag. Inte bra, särskilt inte för mig som är diabetiker, vare sig det är light eller inte. Nu ska jag kämpa!
 
Nej, ska avsluta detta med chips och läsk framför NFL nu med Anders, sen blir det Hell on wheels!
Puss
 


Damn
Publicerat den

Ikväll är en sådan kväll då jag inte orkar någonting. En sådan kväll då inte ens min favoritläsk pepsi går i utan endast vatten är gott. Nyponsoppa hade varit gott!

Men, alla har vi väl sådana kvällar? Eller är det bara vi diabetiker? Haha..

Just nu flyter livet på, stressar med luciarepen, jobbet och allt annat i livet. Men efter "luciaveckan" kan jag fokusera på jobbet! Kan jobba mycket, extra och länge!

Jag är även sugen på att ge mig själv en julklapp i form av en makeover.. Antingen färga håret, fixa löshår eller göra något helt galet med håret! Får se, är även sugen på en piercing eller tatuering.. Någon som har något förslag? Färgar jag håret så kommer jag fortsätta ljusa upp det, så oroar er inte.. Kommer inte göra någon drastisk förändring!

Men, köpet jag löshår blir det inte nailhair. Kör nog på clip-on för att göra allt enklare och billigare!

Nej, nog om det. Ska fortsätta titta på SATC 1 på 4:an nu!

Ciao!!