Trött
Publicerat den

Klockan är nu 02:38 och jag är fortfarande vaken.
 
Har tvättstuga om cirka 4 och en halv timme och går jag och lägger mig nu kommer jag aldrig upp i tid. Men jag ska nog ändå krypa ner om en stund och sova några timmar iallafall. Får tvinga upp mig själv imorgon.
 
Ska lägga in "Hitta Nemo" på telefonen först. Det tar lite tid då jag var tvungen att konvertera den så den går att lägga in. Ibland blir jag lite trött på att ha en iphone, men det går snabbt över. Haha!
 
Längtar även tills nästa vecka då det händer lite roliga grejer! OCH vi går även in i Maj nästa vecka. Helt sjukt vad tiden går fort nu. Det känns som att det nyss var ett år kvar tills jag fyller 20 år. På torsdag är det endast 6 veckor kvar, vart tog min barndom vägen?
 
Men det känns bra att fylla 20, jag kommer ett steg närmare mina drömmar och mål. Jag kommer berätta om det senare, när det är mer lägligt.
 
Nu till något annat. I helgen är det dags för "Ronald Mcdonald Cup" i Valbo och självklart är det några från min resturang, från en i Gävle och en i Åkersberga som ska vara delaktiga. Jag och en annan tjej från min resturang ska vara "ansvariga" för ballonger. Ska bli jätteroligt faktiskt.
 
Just nu trivs jag väldigt bra på mitt jobb. Jag var lite splittrad i början, eftersom jag inte kände någon men alla kände varandra, alla var vana med allting, det var mycket nytt, jobbiga tider och massa saker som varje nu arbetsplats har att erbjuda en nyanställd. Men nu har jag kommit in i allt, jag vet (nästan) var allt är. Jag har börjat lära känna alla och trivs med mina arbetskollegor. Jobbet är även väldigt givande och har gjort mig till en mer självsäker och social person. Samtidigt finns det negativa saker med jobbet också som tär lite på en. 
 
T.ex. att folk inte förstår vilket hårt jobb det faktiskt är, vissa gäster som kommer in har ingen hänsyn, etc.
 
Men det vägs upp av all bra kritik man får och alla glada gäster som ger bra och givande respons!
 
Nä, end of story. Ska sova nån timme eller två nu. Godnatt!


Försöka få liv i bloggen!
Publicerat den

Hej på er!
Förlåt för att jag inte har bloggat. Vet inte vad jag ska blogga om, har ingen inspiration. Ingenting.
Har några idéer, men vet inte om jag kommer ha ork eller tid för att genomföra dom. Men det tar vi upp i slutet av inlägget.
 
Är dock lite besviken. Den 25:e Juni skulle Matt Corby komma till Stockholm och ha en spelning. Jag och min vän Erika hade tänkt åka iväg och se honom. Jag var sjukt taggad och biljetterna var inte fasligt dyra. När jag väl gick in och kollade hur många som fanns kvar, så var alla biljetterna slut.
 
Jag blev och är extremt besviken. Han kom hit förra året också, men då hade han en gratis-spelning som det var 20 år på. Den spelningen missade jag och nu missar jag den som han har i år. Och hur ofta kommer en artist från Australien till lilla Sverige liksom?
Men men..
 
Den lilla idén jag nu har för att få lite liv i bloggen, är att köra en liknande grej som bloggerskan Bokkei är delaktig i.
Hon har en grej som heter "Torsdags-tema" där folk som ritar kan delta och göra sina versioner och tolkningar på olika teman. Så jag tänkte göra något liknande. Dock kommer jag göra det lite mer fritt. Och det kommer inte heta "Torsdags-tema"!
 
Vi kör från och med imorgon och jag hoppas att ni som läser min blogg och har en egen blogg vill vara delaktiga.
 
Så här kommer det gå till:
En gång i veckan väljer jag ett tema. Det kan bli vad som helst, från kärlek till mörker till vatten till kaffe.
Sen väljer du hur du vill tolka temat. Genom ett foto, eller ett kollage. Kanske en cover på någon låt som du tycker passar? Eller varför inte en teckning, en dikt eller en sminkning! Sedan lägger du upp din tolkning på din blogg!
 
Gör precis vad du vill, tolka hur du vill, tänk utanför ramarna. Jag ska försöka komma på ett namn till denna grej tills imorgon. Och håll utkik så kommer första temat imorgon!
 
Hejsvejs!
 


Hopp för framtiden
Publicerat den

Hej på er!
Sitter här och kollar på "Face Swap" just nu. Det är en serie som handlar om makeup-artister som tävlar i specialleffekter/filmsmink! Riktigt roligt då jag är väldigt intresserad av sådant!
 
Har suttit och planerat en massa saker till sommaren/hösten och jag hoppas det kommer gå vägen. Har redan börjat lite på några saker. Tagit kontakt med folk, kollat upp saker på internet, etc. Jag hoppas att allt kommer gå vägen!!
 
Nu ska jag gå och lägga mig då jag jobbar imorgon och ska hinna med en massa saker innan dess!
 
Peace out


Min student
Publicerat den

I år är det deras tur att ta studenten, de som är födda året efter mig.
Den stora dagen närmar sig med storsteg.
Snart är det dags att dra på sig den klänningen man noga valt ut efter veckor och månaders letande, dom perfekta skorna och den vita mössan.
 
Efter det flyger flaskkorkar överallt, man skålar och taggar upp inför att sjunga sina sista sånger med Estet. Sminket är perfekt, håret är precis så som du hade föreställt dig och för en dag är du vackrare än alla andra någonsin varit. Inget kan sänka självförtroendet en dag som denna.
 
Ljudet i kyrkan är öronbedövande, men det gör inget. Det är ljud av glädje, upphetsning och lättnad - Snart är skolan slut. Sedan tystnar alla förutom ni. Det sjungs om grönskans rika dräkt, om sommar, värme, kärlek och glädje.... 
 
Nu står ni på kullen i stadsparken, har erat tal, sjunger eran sång, visar upp er för folkmassorna, vinkar..
 
Sen då? Ja, självklart är det väl dags att krama om alla. Mamma, farmor, kusinen, bästa vännen. Nacken kommer tyngas ner av alla blommor, kort, champangeflaskor och mjukdjur. God mat kommer serveras med familjen i den varma solen. På kvällen kommer alkohol intas med dom människor man spenderat nästan varje dag med i tre års tid. Ni kommer skratta, gråta, kramas och framförallt - minnas

Men sen då? Man går hem i den kyliga sommarnatten med skavsår efter klackskorna och mössan på sned, håret i tovor och med ett leende på läpparna. Du lägger dig i sängen, somnar - fortfarande med ett leende på läpparna. Men även med tårfyllda ögon.
 
Man vaknar upp i sin säng, eller någon annans.
Dagen efter.
En helt vanlig dag.
 
*
 
Så här såg min student ut. Ur min synvinkel, ur mitt perspektiv. Jag vet att det är många av mina fina vänner som oroar sig otroligt mycket för framtiden och tiden efter studenten. Det gjorde även jag. "Ska jag plugga?" - "Ska jag söka jobb?" - "Nej, jag ska nog ha sommarlov i någon månad och sen tänka på framtiden." - "Eller, kanske inte?"
 
Jag säger såhär. Man kan helt enkelt inte veta vad man vill när man är 18 år gammal. Det går inte att veta det, för du kommer förändras. Och med tanke på att du inte vet nu, så kommer du få gå igenom saker du aldrig kunde tänka dig att göra, för att nå din dröm. Och du kommer gå vägar du inte planerat.
 
Det kommer ta emot.
Du kommer vara glad.
Och ibland ledsen.
Någon gång på vägen kommer du ångra dig.
Och sedan tänka att det är nog bäst såhär.
 
Men tillslut är du framme. Där du vill vara.
 
 
 


..
Publicerat den

God kväll på er allihopa!!
 
Idag har det varit en bra dag, har träffat vänner, spelat monopol, suttit i solen med bästis, fått hem mitt löshår och bara haft det bra! Imorgon står tvättstuga och färgning av hår på schemat! Berättar inte om det är mitt hår eller löshåret som ska färgas. Jag avslutar inlägget med en bild på hur jag ser ut nu, så får ni en bild imorgon på hur jag ser ut då.
 
Just nu orkar jag inte blogga om något mer, bloggar imorgon istället!
 
Godnatt!
 


Gud så tråkigt.
Publicerat den

Go kväll på er allihopa!
Här sitter jag och gör.. ingenting. Inget av värde iallafall.
 
Ska spela lite The sims 3 och bara dega som jag gör nästan varje dag. Imorgon kommer troligtvis mitt löshår på posten! Så morgondagen kommer nog bara bestå av att färga löshåret och klippa till det. Ska väl försöka ge mig ut på en promenad också, om det är fint väder. Måste komma igång med träningen, har ni någon bra motivation? 
 
Jag har inte råd att köpa gymkort och det är inte så jätteroligt att göra övningar hemma. 
 
Aja, jag bara svammmmmmlar.
 
Vet inte vad jag ska blogga om. Hade jag haft kameran kvar hade jag kunnat göra massa roliga inlägg med foton. Hade jag hållt på med någon sport hade jag kunnat skriva om den. 
 
Ska jag blogga om Mcdonalds? Det är ju i princip det enda jag gör när jag inte är hemma och degar. Jag jobbar. Nä, jag vet inte.